Braziliaans Jiu Jitsu bij Budo Academy Ermelo

ERMELO Naast Judo, Karate, Kickboksen, MMA en Grappling worden er vanaf heden ook lessen Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) gegeven bij Budo Academy Ermelo, de budotak van Sportinstituut Ermelo. Docent Erik van der Wal heeft zijn derde Dan Busen Judo en heeft zich van daaruit jarenlang verdiept in het Kosen Judo, waarin het grondgevecht, ne-waza, centraal staat. Kosen Judo is de voorloper van het hedendaagse Braziliaans Jiu Jitsu. Na jarenlange studie bij Edgar Kruyning van Budo Academy Physical uit Ede heeft Erik zijn belt test gedaan bij Carlos Toyota, 3e Dan en Kensaku Sukyama 1e Dan Braziliaans Jiu Jitsu, die daarvoor speciaal uit Japan zijn overgekomen. Erik is gepromoveerd naar de bruine band Braziliaans Jiu Jitsu, wat in de wereld van het BJJ een zeer hoge graad is. Erik is hiermee nu bevoegd in het lesgeven van Braziliaans Jiu Jitsu.

Bij Budo Academy Ermelo vinden de lessen Braziliaans Jiu Jitsu plaats op maandag 21.00 uur, dinsdag 21.00 uur en vrijdag 19.00 uur. Zie ook www.sportinstituutermelo.nl.

Tijdens de judolessen van de jeugd is er veel aandacht voor het grondgevecht (ne-waza) en worden de BJJ technieken gebruikt.

Foto: Erik van der Wal is met zijn bruine band Braziliaans Jiu Jitsu nu bevoegd in het lesgeven van BJJ.