• Rogier Bakker en Edwin Dijkens kijken uit naar de komst van Cesar Zuiderwijk naar Harderwijk.

    Arda Konings

Cesar Zuiderwijk geeft drumclinic

ERMELO/HARDERWIJK Partycentrum De Slenkenhorst aan de Strokelweg 2a in Harderwijk is op 21 april 'the place to bel' wanneer een van Nederlands meest getalenteerde drummers een speciale clinic komt geven vol tips en trucs voor de hedendaagse drummer. Maar ook een workshop voor zowel jong en oud, of je nu muzikant of puur geïnteresseerd bent om deze bevlogen man aan het werk te zien achter zijn drumkit, én bovendien kans maakt om samen met hem een stukje weg te drummen.

Arda Konings

 

Organisatoren van de clinic zijn licht- en geluidsmannen Rogier Bakker uit Amersfoort en Edwin Dijkens uit Ermelo. Bakker zit sinds vrij kort in de branche en Dijkens runt alweer zo'n 22 jaar zijn eigen toko. Of het nu gaat om congressen, evenementen of concerten; de heren faciliteren alles op gebied van licht en geluid. ,,Als collega's vullen we elkaar perfect aan als we verlegen zitten om extra spullen of als een van ons het net even te druk heeft springt de ander bij. Uiteraard is er die onontbeerlijke liefde voor de muziek zelf", weet Rogier Bakker, terwijl Edwin Dijkens instemmend knikt. ,,Ik speelde vroeger al altijd in bandjes. Leende ook best vaak spullen uit. Totdat ik op een gegeven moment dacht, dat ik er wel geld voor kon gaan vragen. Zo is mijn eigen bedrijf uiteindelijk ontstaan."

Sinds vorig jaar organiseren en faciliteren de heren gezamenlijk 'Live Pop-up-Events'. De eerste 'Blues avond' was bijzonder geslaagd. En nu dus de clinic met Cesar Zuiderwijk. ,,Hoe we dat aangepakt hebben? Nou, we hebben gewoon een mailtje naar hem gestuurd. Volgens ons doet hij dit soort clinics aan de lopende band." Zo komt Bakker hem wel eens tegen bij bedrijven en bij evenementen in de Jaarbeurs.Vijftien jaar geleden was hij voor een workshop drummen in Harderwijk en faciliteerde ik de boel voor hem", aldus Dijkens.

Zo is het weer gaan rollen, want de groep 'Golden Earring' waar Zuiderwijk sinds 1970 al deel van uit maakt, treedt af en toe nog wel eens op. ..Maar", weten de muziekliefhebbers te vertellen ,,die lui gaan echt niet meer elke dag met elkaar op stap. Zijn collega's Barry Hay, Rinus Gerritsen en George Kooijmans hebben er ook allerlei projecten en evenementen naast, waaraan ze medewerking verlenen."

VRAGEN STELLEN De organisatoren hopen met de drumclinic vooral een muzikale, leuke avond neer te zetten. ,,Er kunnen ongeveer 160 zitplaatsen en een aantal staanplaatsen gerealiseerd worden in De Slenkenhorst. De clinic duurt ongeveer 90 minuten. Zuiderwijk gaat een en ander vertellen over waarom hij zelf is gaan drummen, geeft uitleg over technieken en inzichten en er kunnen vragen worden gesteld.

DRUMKIT Hij staat ook bekend om zijn leuke en soms te gekke gadgets, of dingen die hij zelf verzint en integreert in zijn drumkit. Bij voldoende voorverkoop van kaarten (12,50 euro en 15 euro aan de zaal) zal de clinic die om 20.00 uur begint, definitief doorgang vinden. Informatie en bestellen via www.musicsupport.nl