• Wijnand Kooijmans

'Ermelo moet strooibeleid onder de loep nemen'

ERMELO De fractie van het CDA in de Ermelose gemeenteraad wil dat het strooibeleid van de gemeente wordt geëvalueerd. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die door raadslid Dick te Brake zijn gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding is dat men tijdens een bezoek aan verschillende wijken in Ermelo te horen heeft gekregen dat door gladheid mensen die slecht ter been zijn de deur niet meer uit kunnen komen. Hierdoor blijven ze soms dagen binnen en kunnen hierdoor zelf geen boodschappen doen. Voor Te Brake is dat onacceptabel.

Op de doorgaande wegen wordt wel gestrooid. Binnenwegen worden echter minder of zelfs helemaal niet gestrooid. Door de evaluatie hoopt Te Brake te bereiken dat het strooibeleid beter wordt geregeld. Fractievoorzitter Sarath Hamstra: ,,Mobiliteit is erg belangrijk in het voorkomen van eenzaamheid. Gladheid mag nooit een oorzaak van eenzaamheid zijn." Waarbij hij wel aantekent dat het ook van belang is dat bewoners hun eigen stoepen sneeuwvrij houden. ,,Dan draagt iedereen een steentje bij."