• Archief BDUmedia

Ermelo naar raad van state na uitspraak rechter

ERMELO Het Ermelose college van burgemeester en wethouders beslist nog deze maand of definitief beroep bij de Raad van State wordt aangetekend tegen het besluit van de rechtbank Gelderland inzake pallethandel Ten Hove.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om onder meer een bio-energiecentrale en de opslag van pallets op enkele percelen grond aan de Haspel. Door de eigenaar van camping Jacaria was, mede namens een groep omwonenden en recreatiebedrijven, gevraagd handhavend op te treden. Het college besloot hieraan geen gehoor te geven omdat, in hun ogen, zich op legalisatie bestaat.

Voor de eigenaar van de camping was dat reden naar de rechter te stappen. Daar stak de rechter een stokje voor deze redenatie. Omdat de pallethandel dichtbij de beschermde bossen van een Natura2000 gebied ligt vindt de rechter het maar de vraag of legalisatie mogelijk is. De rechter gelast het college een nieuw besluit te nemen.

Vervolgens heeft het zittende college pro forma bezwaar aangetekend bij de Raad van State. Op deze wijze wordt tijd gewonnen om allerlei zaken tegen elkaar af te wegen. Dat gebeurt op korte termijn. Voor Han Wilhelm (BurgerBelangen Ermelo) was dit reden in de pen te klimmen en het college vragen te stellen. Achterliggende gedachte is dat normaal de gemeenteraad wordt geraadpleegd inzake beroepskwesties. Dat is tot nu toe achterwege gebleven.