• Boudewijn Zwart

Boudewijn Zwart geeft concert vanaf de Grote Kerk

HARDERWIJK In de reeks Zomeravondconcerten beklimt vrijdag 9 augustus wederom een 'grote' beiaardier, Boudewijn Zwart, de trappen van de Grote Kerk om een carillonconcert te geven. Toehoorders zijn welkom om naar dit gratis concert te luisteren, op het Kerkplein of het terras van Baars.

Boudewijn Zwart (1962) stamt uit een bekende organistenfamilie. Van zijn vele prijzen won hij in 1990 alle categorieën van de driejaarlijkse Internationale Beiaardwedstrijd 'Koningin Fabiola' in Mechelen. Zwart is stadsbeiaardier van Dordrecht, Ede, Gouda, Amsterdam, Bergambacht, Schoonhoven, IJsselstein, Barneveld, Apeldoorn, Wageningen en  Zeewolde. Hij heeft verschillende composities op zijn naam staan. Daarbij is hij president van de internationale beiaardiersvereniging Eurocarillon en heeft hij de leiding van het Carillon Instituut Nederland te Dordrecht, een hogere beroepsopleiding voor beiaardiers. Zelf studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en piano aan het conservatorium in Amsterdam.

BEIAARD De gedreven beiaardier organiseert festivals, openluchtconcerten en kamermuziekprojecten waarin de beiaard een voorname rol speelt. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland. Onder de titel 'Bell Moods' reist hij door Europa met zijn eigen ontworpen rijdend Concert Carillon en treedt hij op in samenspel met verschillende muziekformaties. Hij speelt vele genres.

Het carillonconcert in Harderwijk begint om 19.30 uur en duurt een uur.