• Piroschka van de Wouw

Gemeente organiseert duurzame mobiliteitsmarkt

ERMELO Er komen steeds meer duurzame manieren om van A naar B te komen. De fiets en de elektrische auto zijn bekend, maar er is veel meer. Daarom organiseert gemeente Ermelo op zaterdag 12 oktober een mobiliteitsmarkt. Samen met lokale ondernemers en organisaties worden duurzame manieren van vervoer onder de aandacht gebracht.

De markt vindt plaats op het Raadhuisplein van 13.00 uur tot 16.00 uur.

WATERSTOF Tijdens de markt zijn de nieuwste ontwikkelingen te bekijken, zoals een auto op waterstof. Ook is er informatie te vinden over het gezamenlijk gebruik van een auto, bijvoorbeeld via de Greenwheelsauto van de gemeente Ermelo. Dit maakt het mogelijk om over een elektrische auto te beschikken op de momenten dat het uitkomt, zonder dat gebruikers zelf een auto hoeven aan te schaffen. Ook is de gemeente Ermelo aanwezig om bijvoorbeeld informatie te geven over het aanvragen van laadpalen.

PROEFRIT Naast informatie opdoen, kunnen bezoekers tijdens de markt een proefrit maken met een elektrische auto, e-bike, elektrische scootmobiel en misschien wel een ligfiets en speed pedelec. ,,Een mooie kans om te ervaren hoe leuk en makkelijk het is om met 'schoner' vervoer te reizen", aldus de organisatie

SPANNING Zachte autobanden zijn nadelig voor het verbruik en milieu. Automobilisten kunnen daarom op zaterdag 12 oktober hun banden gratis op spanning brengen bij een speciaal band-op-spanning-team. Ook de Fietswacht is op markt aanwezig en voert gratis kleine reparaties uit.

LEVENDE BIBLIOTHEEK Voor kinderen (en volwassenen) komen bij de Levende Bibliotheek de verhalen van de chauffeurs van elektrische auto's en een elektrische motor tot leven, in kader van de Kinderboekenweek "Reis je mee!".

Het volledige programma is te vinden op veluweduurzaam.nl/mobiliteitsmarkt-ermelo.