• SONY DSC

    Harderwijk op IJs

Financiën Harderwijk op ijs ook 'op glad ijs'

HARDERWIJK Met nog zo'n dik vijftig dagen te gaan, is de elfde editie van Harderwijk op IJs weer in zicht. Dit jaar komt het realiseren van de kunstijsbaan in de binnenstad van Harderwijk maar moeizaam op gang. Dat ligt niet aan de inzet van de vrijwilligers en bestuursleden van de stichting. Elk jaar is het binnenhalen van sponsorgelden één van de meest lastige taken. ,,Dat is dit jaar niet anders," vertelt voorzitter Jennifer Rietveld.

Op dit moment is er nog altijd onvoldoende financiering om zowel de ijsbaan, als de glijbaan te realiseren. Om die reden heeft het bestuur van stichting Harderwijk op IJs helaas moeten besluiten om dit jaar definitief geen glijbaan in het Hortuspark neer te leggen tijdens de kerstvakantie. ,,We hebben onvoldoende sponsorgeld op kunnen halen om de ijsbaan én de glijbaan te realiseren", aldus de voorzitter. ,,Alleen de ijsbaan heeft nog altijd 22.000 euro nodig om alle kosten te kunnen betalen. We gaan er van uit dat we dat nog wel bij elkaar krijgen, maar het is zeker nog geen gelopen race. De gelden voor de glijbaan gaan we sowieso niet halen, vandaar dit zware besluit."

Kortom, Harderwijk op IJs staat te springen om sponsoren en donaties. Wie de ijsbaan een warm hart toedraagt, kan zich voor de laatste loodjes melden als sponsor via info@harderwijkopijs.nl.

Alle informatie van de ijsbaan en het sponsoren ervan is ook te vinden op de website www.harderwijkopijs.nl.