• Hans ~Haagen

Gastbeiaardier Frans Haagen geeft vrijdagavond concert in Harderwijk

HARDERWIJK Frans Haagen, de stadsbeiaardier van Kampen, Zutphen, Doesburg, Almelo en Rijssen, geeft vrijdagavond 5 augustus een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. Dit concert is het vierde concert uit een reeks van zes zomeravondconcerten door gerenommeerde gastbeiaardiers. Alle concerten zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.

Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard bespeeld door de gastbeiaardiers Wilbert Berendsen, Jan-Geert Heuvelman, Frans Haagen, Philippe Beullens en de Harderwijker stadsbeiaardier Freek Bakker. De jaarlijkse zomeravondconcerten worden georganiseerd door de Stichting Beiaard Harderwijk.

Het programma dat Fras Haagen aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat uit composities van onder meer Jan Pieterszoon Sweelinck, Albert de Klerk, Johann Sebastian Bach, Cecile Chamimade en Ede Poldini.

Frans Haagen is hoofdvakdocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van het Utrechts Conservatorium (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Als concerterend beiaardier is hij veelvuldig te beluisteren. Naast concerten in Nederland speelde hij in de afgelopen jaren ook regelmatig op diverse festivals wereldwijd. Onder meer in Duitsland, Polen, Noorwegen, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Verenigde Staten van Amerika en Zuid Korea.

De Vlaamse beiaardier Philippe Beullens, vaste organist van de Sint-Martinuskerk in Overijse, zal vrijdag 12 augustus de Harderwijker beiaard bespelen. Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk, sluit vrijdag 19 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met vooral romantische composities.

Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl.