• Jan van de Vegt.

    Anneke Immink
  • Matty Moggré.

    Anneke Immink
  • Monique Mennen.

    Anneke Immink

Genomineerden verkiezing 'Harderwijker van het Jaar' bekend

HARDERWIJK In Hotel Baars vindt vrijdag 17 februari de verkiezing van de Harderwijker van het Jaar 2016 plaats. Dit evenement, dat voor de dertiende keer wordt gehouden, heeft ook deze keer weer prima genomineerden opgeleverd volgens de Harderwijker Herensociëteit.

In willekeurige volgorde zijn de drie volgende personen genomineerd.

JAN VAN DER VEGT Jan van der Vegt is al jaren op vele fronten in Harderwijk actief. Hij is een netwerker als geen ander. Hij is namens de door hem reeds in 1982 opgerichte stichting Echo al vele jaren (mede)-organisator van diverse Kerst- en Paasbijeenkomsten. Daarnaast was hij mede verantwoordelijk voor internationale kerkdiensten die 13 kerkgenootschappen hielden voor asielzoekers en nieuwe Harderwijkers met een status. Jan weet velen te binden met zijn gedrevenheid om goed te doen voor de gemeenschap. Zo is de genoemde Internationale kerkdienst meer dan een kerkdienst, maar vooral ook om allen, ongeacht ras of geloof, samen te brengen.

MATTY MOGGRÉ Wie kent haar in Harderwijk niet. Al jaren actief op vele gebieden. Niet zonder meer altijd op de voorgrond, maar ook op de achtergrond om sturing aan een organisatie te geven. Door haar voorzitterschap van de Oudheidkundige Vereniging Herderewich blies zij met de collega bestuursleden deze vereniging weer nieuw leven in. Maar naast deze aandacht voor de cultuur en behoud van dit erfgoed, doet Matty nog meer.

Ze is voorzitter van de Voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten. Samen met een team van vrijwilligers zorgt zij voor stabiliteit in de organisatie en de diensten van de voedselbank en schroomt ook zeker niet om zelf de handen uit de mouwen te steken. Voor de stad waar ze ruim 40 jaar woont zet Matty zich ook in als steunfractielid van het CDA Harderwijk en Hierden. In het verleden was zij ook al actief voor het CDA als lid van de steunfractie en als secretaris van het bestuur.

MONIQUE MENNEN Monique is soms de onzichtbare kracht achter een geoliede organisatie, maar ook duidelijk zichtbaar bij andere evenementen. Haar organisatietalent is altijd voelbaar. Of het nu gaat om de Koningspelen in Harderwijk, Sportkaravaan Harderwijk, of Harderwijk op IJs, om er 3 te noemen.

Aan de Koningspelen nemen in Harderwijk in vergelijking met andere plaatsen veel scholen deel. Dat was de reden dat Richard Krajicek in 2016 in Harderwijk de kick-off hield.

Ook op de ijsbaan bij Harderwijk op IJs was Monique organiserend aanwezig. Mede door haar vrijwel dagelijkse inzet werd dat event ook dit jaar een groot succes.

De sportkaravaan is een sportinstuif met jaarlijks wisselende sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit de groepen drie en vier van de basisscholen in Harderwijk. De karavaan biedt activiteiten voor tijdens en na schooltijd, zodat kinderen na schooltijd makkelijker hun weg vinden naar de dichtstbijzijnde (kunstgras)veldjes.

Typerend voor Monique is haar professionaliteit en gedrevenheid bij al deze activiteiten.

De Harderwijker van het Jaar-verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Herensociëteit Harderwijk. De jury bestaat uit voorzitter Lino Bijnen, Marcel Geerlings, Gerdien Beelen, Gerdien Morren, Johan de Vries.

De verkiezingsavond is op vrijdag 17 februari om 20.00 uur in Hotel Baars, aan de Smeepoortstraat 52 in Harderwijk. Iedereen is daarbij welkom.