• Linda Pul/ SmileLinPictures
  • Linda Pul/ SmileLinPictures

Geslaagd Zomerfeestival met De Dijk en Lange Frans

ERMELO Het was feest dit weekend in Ermelo. Op 't Weitje vond vrijdag en zaterdag het tweedaagse Zomerfeestival plaats. Met optredens van onder andere De Dijk, Lange Frans en Snollebollekes. 

De organisatie 'Feest in Ermelo', een initiatief van de uitbaters van Café de Veluwe, Café de Molenaer, de DorpsKamer eten & drinken en Restaurant Van Sprang, kijken zeer tevreden terug op de tweedaagse editie. ,,Prachtig weer, hele fijne artiesten en geweldig publiek; wij hebben ook enorm genoten", aldus Marnix Grift. ,,Het werden, zoals bedoeld, twee verschillende avonden door diversiteit in de programmering; maar beide avonden vermaakten het publiek zich opperbest. De roep om een herhaling volgend jaar zomer was dan ook veel hoorbaar."

DE DIJK Vrijdagavond stond in het teken van De Dijk met Huub van de Lubbe. Na de aftrap door de Plusband was het publiek helemaal in de stemming voor het zomerconcert van De Dijk. ,,De heren zijn misschien al wat ouder; maar daar merk je tijdens het optreden helemaal niks van. Sterker nog, waarschijnlijk juist door hun jarenlange ervaringen, werd het een show op 't Weitje om niet snel te vergeten", aldus Marco van Dijk. 

ONDERBREKING ,,Wat we maar juist wel snel moeten vergeten, was de ongelukkige onderbreking van de show", vervolgt Van Dijk. Door een mankement aan het aggregaat waar het podium op draaide viel namelijk enige tijd het geluid uit. ,,Gelukkig was de brandweer van Ermelo behulpzaam en snel ter plaatse met een vervangend aggregaat, waarna de Dijk waarmaakte wat ze beloofden." Het rustig afwachtende publiek werd beloond met een tweede set. Veel nummers werden luidkeels meegezongen en de sfeer was goed. 

LANGE FRANS Ook op zaterdag liepen de eerste bezoekers om 18.30 uur 't Weitje op waar DJ Rob achter de draaitafel de ontvangst verzorgde. Daarna was het de beurt aan Lange Frans en Friends-show. Met een mix van eigen nummers, verrassende covers en de nodige rapsongs wist hij het publiek eigenlijk al meteen aan de gang te krijgen. De programmering van tweede avond trok ten opzichte van de eerste avond een wat jongere doelgroep.

SNOLLEBOLLEKES Zij kwamen ook af op Isax Bon Vineas. De beats van de DJ in samenspel met de saxofoon en drums zorgden voor een mooi vervolg van de feestavond. Ook de afsluiter van de avond was een schot in de roos: het optreden van Snollebollekes.  ,,Stond je op 't Weitje, dan moest je wel bewegen. Van links, naar rechts, iedereen deed mee", bevestigt Marco van Dijk enthousiast. DJ Rob sloot het Zomerfeestival af.

Het Zomerfeestival is één van de drie feesten in Ermelo dit jaar. Op 26 en 27 april werd het Oranjefeest gevierd en op 29 september staat het Oktoberfeest nog op de planning.