Gonny Otter na 37 jaar weg bij De Lelie

HARDERWIJK Gonny Otter neemt na 37 jaar afscheid van ZMLK school De Lelie in Harderwijk. De Harderwijkse werkte als leerkracht in totaal 42 jaar in het onderwijs.

Ze was een vertrouwd gezicht voor de kinderen van De Lelie, de school voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK) in Harderwijk. Op dinsdag 7 juli werd ze in het zonnetje gezet door de leerlingen van het VSO. Met fietsbellen, pollepels, deksels en muziekinstrumenten maakten zij veel lawaai zodat de hele buurt op de hoogte werd gebracht van deze gebeurtenis.

Gonny Otter startte haar carrière als kleuterleidster op een basisschool in Hardenberg. Daarna maakte ze de overstap gemaakt naar het speciaal onderwijs in Harderwijk. Eerst als leerkracht voor diverse groepen in de onder- en bovenbouw, de laatste jaren als intern begeleidster. Hierdoor was ze ook nauw betrokken bij het ontstaan van de DrieKansen afdeling, speciaal voor leerlingen die extra zorg nodig hebben. Juf Gonny is altijd betrokken geweest bij de ontwikkelingen in het onderwijs. Drie woorden staan hierbij centraal: verandering, verbondenheid en verantwoordelijkheid. Maar ook was Otter politiek actief als raadslid voor de VVD in Harderwijk.

Tijdens het afscheid van de school heeft ze de optredens van de leerlingen gejureerd. Er werd gejongleerd, gezongen, gedanst, de lama's kwamen voorbij en er werd blues gespeeld. Ook had een aantal leerlingen powerpoints gemaakt met foto's en muziek. Er zit veel talent op deze school. Iedere klas had een cadeau gemaakt gebaseerd op de jaargetijden en feesten voor de sitetable.

Juf Gonny had een cadeau voor iedere locatie en tot slot kwam de ijsboer van het Boerinneke alle leerlingen op een heerlijk ijsje trakteren.

's Middags was er een receptie voor genodigden. Zo werd deze dag feestelijk afgesloten.

Eind augustus neemt ze afscheid van het personeel.