• Pixabay

Hondenstrand gekozen als Stadsidee 2017

HARDERWIJK Met 1161 van de 3031 uitgebrachte stemmen is het idee om in Harderwijk een Hondenstrand aan te leggen gekozen tot het Stadsidee 2017. Het idee Herbouw Luttekepoort kwam op de tweede plaats met 626 stemmen en het idee om een verkeerstuin op de Rietmeen aan te leggen kreeg 248 stemmen en eindigt op de derde plaats. De initiatiefnemers van het hondenstrand kunnen nu samen met de gemeente aan de slag met het vinden van een geschikte locatie en de uiteindelijke inrichting van het strand. Het toegezegde bedrag van 45.000 euro is daarvoor beschikbaar.

Van 16 augustus tot en met 14 september konden inwoners via de website samenkleurenwedestad.nl kiezen uit 20 ideeën. Allemaal bedoeld om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken.

Het Stadsidee daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het Stadsidee is een project dat hoort bij 'Samen kleuren we de stad'. Een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven actief bij te dragen aan de inrichting van hun stad. Er worden allerlei mogelijkheden geboden om bij te dragen aan het verbeteren van de openbare ruimte en de leefbaarheid in de gemeente Harderwijk.