• eigen foto

Jasper Stam geeft carillonconcert

HARDERWIJK In de reeks gratis Zomeravondconcerten van de stichting Beiaard Harderwijk speelt komende vrijdag, 2 augustus, de jonge beiaardier Jasper J. Stam (Kampen, 1980). Hij heeft eerste en tweede prijzen op zijn naam staan van vijf beiaardconcoursen. Vorig jaar werd hij derde bij de internationale wedstrijd voor beiaardiers in Zwolle en Kampen.

Jasper Stam is beiaardier van Hoogeveen en vervangt geregeld collega beiaardiers in het hele land. Maar niet alleen speelt hij in Nederland: hij gaf ook beiaardconcerten in Belgie en Polen. Hij volgde orgellessen aan de Kamper muziekschool. Ook studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Bernard Winsemius, Arie Abbenes, Henk Verhoef en Frans Haagen. In 2004 behaalde hij zijn bachelor-diploma, in 2006 zijn Master. Tevens studeerde hij musicologie aan de Universiteit Utrecht en theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarnaast geeft hij godsdienst, klassieke talen en ckv op een middelbare school.

Het beiaardconcert is tussen 19.30 en 20.30 uur voor liefhebbers gratis te beluisteren op het Kerkplein voor de grote kerk, of op het gezellige terras van hotel Baars. Hier zijn ook vrijwilligers van de stichting Beiaard aanwezig.