• Lions Leeuwenhart
  • Lions Leeuwenhart

Jonge asielzoekers schaatsen op ijsbaan Harderwijk

HARDERWIJK Een groep jonge asielzoekers heeft afgelopen vrijdag een paar uur geschaatst op de ijsbaan in Harderwijk. Zij waren daar op uitnodiging van Lionsclub Harderwijk-Irminloo. De jonge asielzoekers kregen schaatsles en konden daarna zelf proberen mooie rondjes te draaien.

BELEVENIS Jongeren uit Syrië, Ethiopië, Eritrea en een aantal andere landen schoven achter stoelen, plastic pinguïns en andere hulpmiddelen over de baan. Alleen al de schaatsen aantrekken was een belevenis. Eenmaal op het ijs, wat voor bijna iedereen een nieuwe ervaring was, ging het best vlot vooruit. Op een paar kleine valpartijen na verliep de middag uitstekend. Het was voor zowel de jongeren als voor de toeschouwers grappig om te zien en er werd dan ook veel gelachen.

INITIATIEVEN Naast handschoenen voor iedere deelnemer had de Lionsclub voor warme chocomel en hapjes gezorgd. Zowel de leiding van de jonge asielzoekers als de deelnemers zelf waren zeer enthousiast. De Lionsclub Harderwijk-Irminloo zet zich de laatste tijd in voor jongeren binnen de regio. De Lionsclub gaat de komende jaren, samen met ZorgDat als kennispartner, veel nieuwe initiatieven ontwikkelen voor deze doelgroep. Ook jonge asielzoekers vallen binnen de doelgroep.