• 112Heuvelrug.nl

Koperdieven opgepakt in Ermelo (update)

ERMELO De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie koperdieven aangehouden uit een elektriciteitshuisje in Ermelo.

Een oplettende burger die zijn hond uitliet, zag en hoorde het drietal de diefstal plegen en belde politie. De verdachten hadden al gauw door dat ze betrapt waren en gingen er te voet van door. ,,Een dappere burger ging zelf achter één van deze gasten aan en hield deze op heterdaad aan. Ondertussen waren wij met meerdere eenheden aanrijdend", schrijft de politie Ermelo.

Ter plaatse bleek er reeds een grote hoeveelheid koper losgeknipt te zijn. Dit lag netjes opgestapeld in het huisje en klaar om mee te nemen. ,,Ondanks een lange zoekactie met onder andere een politiehond troffen wij de andere twee verdachten niet meer helaas. Na enige tijd kwam er een melding binnen via 112 bij onze meldkamer. Een oplettende burger had vanuit haar woonkamer twee gasten over de straat zien rennen en over een hek zien klimmen. Dit was vlak bij de plaats van het misdrijf. Wij zetten het gebied opnieuw af met meerdere collega's. Uiteindelijk troffen we de andere twee verdachten aan in een bosperceel vlak bij de plaats van het misdrijf. Beide verdachten werden alsnog in de boeien geslagen."

Door het losknippen van dikke stroomkabel en zekeringen is er veel schade ontstaan.

Wie een verdachte situatie ziet of hoort, mag altijd direct 112 bellen, benadrukt de poltie. ,,Wij komen liever een keer te veel dan te weinig."

De 'doortastende getuigen' zijn door wijkagent Jelle van Heerikhuize en zijn collega's inmiddels in het zonnetje gezet: ,,Een boeket bloemen is dik op zijn plaats en zeker verdiend!"