• Ton Pors
  • Ton Pors
  • Ton Pors
  • Ton Pors
  • Ton Pors

Kunstwerk op achterkant informatiebord Houtwalgarage

HARDERWIJK ,,Begrijpelijk, maar eigenlijk best saai, die witte achterkanten van al die fraaie nieuwe informatieborden in de stad. Daar zouden we toch iets mooiers van kunnen maken, iets wat goed past in een kleurrijke stad", dacht stadgenoot en fotograaf/vormgever Ton Pors. En hij besloot kunstenaar Peter Riezebos uit te dagen daar iets aan te komen doen.

Peter Riezebos is een van oorsprong Harderwijker kunstenaar, een 'live painting artist' die bekendheid geniet in Shanghai en Amerika. Hij woont in Shanghai en twee maanden per jaar in Zeist. Riezebos nam tot grote vreugde van Pors, de uitdaging enthousiast aan en komt op zondagmiddag 29 juli het witte paneel bij de Houtwalgarage voorzien van een kleurrijk invulling.

Wat het precies gaat worden, ontstaat bij de kunstvorm live painting, zodra de kunstenaar aan de slag gaat. Het kunstwerk wordt door Riezebos live gemaakt in een pop-up atelier in de kelder van de parkeergarage Houtwal. Daar wordt een wit paneel neergelegd van 3 bij 2,40 meter. Met acrylverf gaat Peter Riezebos rond 14.00 uur aan de slag. Zodra het werk klaar is, krijgt het een speciale beschermlaag. Daarna wordt het geplaatst aan de achterzijde van het informatiebord bij de ingang van de Houtwalgarage.

Wanneer dat precies mogelijk is, kan worden bepaald zodra het kunstwerk gereed is. Bezoekers van de parkeergarage kunnen de kunstenaar aan het werk zien.

Dit project is mogelijk dankzij de medewerking van de gemeente Harderwijk, de firma's van de Brink en Textline.