• Arda Konings

Langste Ontbijttafel van Ermelo keert terug

ERMELO De tweede editie van de 'Langste Ontbijttafel Van Ermelo' vindt zaterdag 26 mei vanaf 09.00 uur plaats in de Stationsstraat, vanaf de Rabobank tot en met het Raadhuisplein. Een lange sliert tafels wordt opgesteld, feestelijk versierd en gezellig aangekleed.

Arda Konings

De organisatie ziet graag veel Ermeloërs met elkaar gezellig ontbijten onder de noemer: Van Ontmoeting tot Verbinding. Het ontbijt begint om 9.00 uur met een sportieve aftrap door Olav Pranger van Get Healthy op het Raadhuisplein. Naast deze warming-up en work-out levert Pranger ook een gezonde bijdrage aan de deelnemers door appels aan te bieden. Tijdens het ontbijt is er op diverse plaatsen live muziek te horen, zoals van harmonieorkest Crescendo, Shantykoor Ermeluiden en de groep Drumble Dance. De opbrengst van het ontbijt komt tevens ten goede aan een lokaal goed doel.

VOEDSELBANK Onder het motto 'Van Ontmoeting tot Verbinding' hopen Herman Bolhuis en Willemien Blankenaauw ook deze keer veel liefhebbers van een gezellig ontbijt te ontmoeten. ,,Het ontbijt is vooral bedoeld om de saamhorigheid te versterken. Bovendien is de opbrengst voor het goede doel. Dit jaar willen we iets betekenen voor de tieners en pubers van de Voedselbank Harderwijk/Ermelo/Putten. Dit is een groep die vaak vergeten wordt, terwijl ze juist veel support nodig hebben."

TAFELS De organisatie heeft ook dit keer weer veel werk verzet om het ontbijt op poten te krijgen. ,,Mede dankzij het fantastische draaiboek dat Jan Hein van Burken twee jaar geleden in elkaar heeft gedraaid. We plukken daar nu de vruchten van", weet Herman Bolhuis namens de organisatiecommissie te vertellen. Sierden tijdens de eerste editie echter nog 100 tafels vanaf het Raadhuisplein tot over de Enk tot aan de Rabobank de Stationsstraat op, ditmaal zullen dat zo'n 40 tafels zijn. Met een totaal van ongeveer 500 deelnemers. Bolhuis: ,,Er waren best wel wat lege tafels de eerste keer. Diverse bedrijven hadden een tafel gesponsord, maar die bleven uiteindelijk leeg. Dat was jammer. Dan nu liever maar wat minder tafels en deelnemers, maar met wel goed gevuld in elk geval. Bijkomend voordeel is dat het daardoor organisatorisch een stukje makkelijker is geworden."

VRIJWILLIGERS De organisatie is blij met de ruim 50 vrijwilligers die zich inspannen om de happening vlekkeloos te laten verlopen. ,,Er moeten kramen opgebouwd worden, de BHV en de EHBO posten staan weer paraat, scholieren van college Groevenbeek verlenen hand- en spandiensten, het service- en aanspreekpunt wordt door de politieke partijen grotendeels bemand waar de koffie, thee en broodjes weer opgehaald kunnen worden", aldus Herman Bolhuis.

Kaarten kosten per persoon 6,50 euro. Groepen (12 personen) kunnen een tafel voor 125 euro bemannen. Meer informatie en aanmelden kan via de website ontbijttafelvanermelo.nl.