• Beatrixschool
  • Beatrixschool
  • Beatrixschool
  • Beatrixschool
  • Beatrixschool

Leerlingen Beatrixschool ontwerpen duurzame wijk van de toekomst

ERMELO Leerlingen van groep 7 van de Beatrixschool gingen in gesprek met Statenlid Daisy Vliegenthart-Goedhart over de duurzame wijk van de toekomst. De kinderen kwamen met veel concrete

en creatieve ideeën hoe we in 2035 klimaatbestendig wonen, spelen, reizen en naar school gaan.

Met tekeningen en elfjes legden de kinderen hun toekomstbeelden en ontwerpen vast. De leerlingen uit Ermelo zijn op 10 mei aanwezig op het kindercongres van het Gelders Energieakkoord. Daar worden de ideeën van de klas samen met vele andere klassen uitgewerkt tot een Gelders Actieplan.

Er werd niet alleen over de toekomst gesproken. Er zijn genoeg acties die nu al in gang gezet kunnen worden voor een beter klimaat. In een heuse klimaatdeal werden die acties vastgelegd.

Vliegenthart: ,,De kinderen gaan actie ondernemen om zonnepanelen op het dak van de school te krijgen. Ook zullen ze minder lang douchen, meer met de fiets gaan en spullen minder snel weg te gooien. Zelf zal ik de verwarming thuis lager zetten en vaker een warme trui aantrekken."

JEUGDCAMPAGNE Klimaatverbond Nederland en IVN Gelderland organiseren de jeugdcampagne '2035; onze toekomst' namens het Gelders Energieakkoord. In alle Gelderse gemeenten worden in de periode 10 februari tot en met 15 april gastlessen gegeven door Gelderse politici op basisscholen. Kinderen praten mee in het Gelders Energieakkoord. Uit elke gemeente worden een aantal kinderen afgevaardigd naar het jeugdcongres.