• Wijnand Kooijmans

Inzameling voor de voedselbank tijdens dankdag in Ermelo

ERMELO Progressief Ermelo en de ChristenUnie Ermelo hebben tijdens dankdag voor gewas en arbeid een paar honderd kratten opgehaald met producten voor de voedselbank.

Wijnand Kooijmans

Dankdag is een oude kerkelijke traditie: de zomer is voorbij, de oogst binnen en de schuren vol. Leden van de kerken in Ermelo en Putten brengen deze dag iets mee voor de voedselbank. Fractie,- bestuursleden en leden van beide politieke partijen helpen bij het sorteren en wegzetten van het ingezamelde voedsel. Hierdoor kunnen vrijdag de pakketten voor de bezoekers van de voedselbank worden gevuld.

ARMOEDEGRENS De voedselbank heeft een opslag in Harderwijk en deelt aan 120 adressen in Harderwijk, vijftig in Ermelo en dertig in Putten wekelijks een pakket uit. De kerken in Harderwijk zamelen wekelijks in voor de voedselbank, in de twee andere plaatsen op dankdag en enkele zondagen per jaar.

Binnen de drie gemeenten leven minstens vijfduizend mensen onder de armoedegrens. Schaamte en schuldgevoel maakt dat zij dit vaak net melden. Beide partijen vinden dat het probleem van armoede beter bespreekbaar moet worden gemaakt.

Voor meer informatie: www.voedselbankharderwijk.nl.