• Het kinderprogramma van vorig jaar werd georganiseerd samen met het Nationaal Jeugdorkest, het Theaterschip, het Kameroperahuis en Cultuurkust Harderwijk.

    Vincent Nijhof 2016

Muzikale reis Groevenbeek Klassiek

ERMELO Het grasveld bij 'Landhuis Oud Groevenbeek' wordt vrijdag 26 augustus wederom omgetoverd tot een feeëriek decor, in het kader van een bijzonder en laagdrempelig openluchtconcert dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Een klassiek hoogstandje bomvol herkenbare klassieke muziek, waarbij enkele solisten uit de regio niet ontbreken. Aanvang 20.15 uur

Arda Konings

Het kinderprogramma, dat dit jaar in samenwerking met het Nationaal Jeugdorkest, het Theaterschip, het Kameroperahuis en Cultuurkust in Harderwijk wordt georganiseerd, kent bijna een dubbel aantal aanmeldingen ten opzichte van vorig jaar. Inmiddels zijn 550 kinderen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Putten en Ermelo aangemeld. Op het avondprogramma staan werken van diverse componisten. Variërend van onder andere de 'Ouverture Egmont' van Beethoven, een 'Slavische Dans' van Dvorák, de 'Scottisch Fantasy' van Bruch, de titelsong uit de film Schindler's List van Williams, 'Morgenstimmung' van Grieg, 'De Barbier van Sevilla' van Rossini tot een 'Concertino voor fluit en orkest' van de Franse componiste Cécile Chaminade.

,,Het wordt een afwisselend programma tijdens een muzikale reis door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Schotland, Nederland en een uitstapje naar Amerika. Met vooral veel herkenbare muziek. En een speciale verrassing op het programma van Nederlandse bodem. En nee, ik ga dus niet zeggen wat het is. Maar als je het hoort herken je het meteen", aldus Bart Willemsen namens Stichting Groevenbeek Klassiek. Violiste Emmy Storms uit Katwijk aan Zee, sopraan Gusanne van den Brink, uit Putten, bariton Hans Voschezang uit Utrecht en de in Ermelo getogen fluitist Robert Vroegindeweij zijn van de partij. Muzikale begeleiding en uitvoering is van het 'Holland Symfonie Orkest' dat onder leiding staat van dirigent Wim van Herk.

Drie jaar geleden had Willemsen nog niet durven hopen dat er een nieuwe traditie zou ontstaan met 'Groevenbeek Klassiek'. ,,We dachten echt: we zien wel wat het wordt. Hoe het uitpakt. Of zo'n concert hier wel zou gaan leven. Nou, ik kan je vertellen dat ik soms flabbergasted was over alle reacties van de voorgaande twee jaar. Het leeft enorm onder het publiek dat ook echt wordt geraakt." De sprookjesachtige sfeer tijdens het donker worden, de lichtshow, het informele karakter en het feit dat de avond voor iedereen gratis toegankelijk is, dragen ook zeker bij aan het succes van de Groevenbeek concerten. ,,Dit jaar zijn er bijvoorbeeld ook bezoekers van de Herbergier, een wooncentrum voor ouderen met geheugenproblemen en er komt een groep bezoekers van Bartimeus.