• Ela Geitenbeek
  • Ela Geitenbeek

Nationale Molendag ook feest bij Molen De Koe

ERMELO Tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 14 mei houdt Molen De Koe ook dit jaar weer de inmiddels traditionele Molendag voor Ermelo. Dit is een feestdag voor donateurs, vrijwilligers en iedereen die de Molen een warm hart toedraagt.

Het Molenaarsplein maakt het mogelijk om ook dit jaar voor de tweede keer een kleinschalige en nostalgische markt in te richten. Er komt een variatie aan kramen, niet alleen streekproducten, bloemen en planten, maar ook een ruime keus aan hobbymatige en kunstzinnige artikelen.

De gehele dag is er muziek en entertainment, zoals Sax on Tour en 's middags, het inmiddels bekende vrouwenkoor Eigenwijs. Naast de gratis rondleidingen in de molen, worden er een aantal kinderactiviteiten aangeboden.

Dankzij de goede samenwerking met buren, het Pakhuis, kunnen zij dit jaar bezoekers een drietal broodbak demonstraties aanbieden. De demonstraties vangen om 11.00, 12.30 en 14.00 uur aan. Eveneens vertonen ze in het Pakhuis een vijftal filmdocumenten, die de afgelopen tien jaar gemaakt zijn door onze vrijwilliger Arthur Kohlman. Hierdoor krijgen bezoekers niet alleen een goede indruk van de bouw, de historie alsmede van de activiteiten in en rond de molen, maar ook wat Ermelo verder te bieden heeft aan natuur en cultuur.

In samenwerking met de VVV wordt er ook dit jaar weer een Molenfietstoertocht georganiseerd waarvoor iedereen zich kan inlaten schrijven bij de VVV (zie www.vvvermelo.nl). En naast de gewaardeerde ambachtelijke pannenkoek kunnen er dit jaar ook poffertjes en warme broodjes beenham genuttigd worden.

De Nationale Molendag bij molen De Koe in Ermelo, begint om 10.00 uur met een ludieke, historische openingsact, waarbij de voorzitter Aline Verhoef, een prominente rol zal vervullen. Om ook eens een kijkje in een andere molen te doen zal er een treintje rijden naar molen Het Her" in Putten. Dit treintje vertrekt om 11.00 en 14.00 uur bij De Koe en om 13.00 en 16.00 uur weer terug zijn.