• Lex van Lieshout / ANP

'Nieuwe sporthal in Sypelcomplex'

HARDERWIJK Het college van de gemeente Harderwijk stelt een vervolgonderzoek voor naar mogelijkheden voor de bouw van een extra sporthal binnen het Sypelcomplex. ,,Een nieuwe gemeentelijke sporthal is nodig om de verdere ontwikkeling en groei van sportverenigingen in Harderwijk mogelijk te maken. De huidige capaciteit is daarvoor te gering. Het stimuleren van het verenigingsleven, sporten en bewegen is een belangrijk aandachtspunt in het collegeprogramma", aldus de gemeente in een persbericht.

In de gemeente Harderwijk zijn vijf gymzalen, een dubbele gymzaal, een sportzaal en vier sporthallen. De laatste jaren is een steeds groter tekort aan ruimte in de sporthallen ontstaan. En dat in het bijzonder voor de sportverenigingen tijdens trainingsuren door de week. In opdracht van de gemeente heeft adviesbureau Drijver en Partner een capaciteitsonderzoek gedaan. Dit bureau beoordeelde ook de initiatieven van de Stichting Sportpark Slingerbos en de Stichting Sla een Shuttle om zelf een sporthal te bouwen.

''Een extra gemeentelijke sporthal in de Sypel is een logische keuze. Door de toekomstige verplaatsing van het nieuwe zwembad ontstaat daar ruimte voor. En er kan gebruik worden gemaakt van de bestaande voorzieningen. Door een sporthal in eigen beheer te ontwikkelen kan de gemeente een optimale kwaliteit en capaciteit realiseren voor alle sportverenigingen. Ook kan er meer samenwerking en verbinding worden gestimuleerd."

De kosten voor het vervolgonderzoek bedragen 25.000 euro. Het college stelt de raad voor deze kosten in 2020 uit de algemene reserve te betalen. In de commissievergadering van 5 september staat het onderwerp 'capaciteit binnensport' op de agenda.