Onderzoek naar 'behoefte aan podiumkunsten'

HARDERWIJK Stichting Podia Harderwijk doet onderzoek naar de behoefte aan professionele podiumkunsten in de gemeente Harderwijk. De inwoners kunnen hun mening geven via een digitale enquête.

VRAAGGERICHT Al jaren doet Theater Harderwijk, sinds januari 2015 onderdeel van Podia Harderwijk, onderzoek naar de publieksbehoeften. Bezoekers kunnen stemmen op de artiesten en titels die zij graag naar Harderwijk zien komen. Dit past bij de weg die directeur/programmeur Jessica Kroeske ingeslagen is; van aanbod gestuurd naar meer vraaggericht programmeren. Kroeske: ,,De wens van het publiek is iets waar we niet aan voorbij willen gaan. Dat is de drijfveer van de organisatie. Uiteindelijk willen we hen een fijne beleving bezorgen." Dit onderzoek richt zich op de algemene behoefte van professionele podiumkunsten en geeft de Podia Harderwijk nog meer inzicht in de wensen van hun (potentieel) publiek. ,,In de toekomst willen we kunnen blijven aansluiten bij de wensen van ons publiek, daarom is het goed om daar onderzoek naar te blijven doen. Wij brengen als stichting een zeer uiteenlopend aanbod en bedienen hiermee veel doelgroepen. Dat is denk ik de kracht van onze -nieuwe- organisatie. Er is voor ieder wat wils."

Inwoners van de gemeente Harderwijk worden opgeroepen deel te nemen aan dit onderzoek door middel van een digitale enquête. De duur van de enquête is ongeveer 15 minuten. Onder de deelnemers worden drie keer twee vrijkaarten verloot.

Meer informatie is de vinden op de website www.theaterharderwijk.nl.