• Harderwijk - Werkbezoek Commandant der strijdkrachten, Tom Middendorp, en start Veiligheidsacademie.

    Bram van de Biezen

Opleidingen Landstede weer bij de top

HARDERWIJK Met een topscore behoren de Defensieopleidingen van Landstede wederom tot de top van Nederland. Ook de opleiding Autotechniek in Harderwijk behoort tot de top van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids MBO-Studies 2017, die vandaag is verschenen.

In de nieuwe Keuzegids MBO-Studies 2017 staat per vakgebied een uitgebreid overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen mbo- scholen in Nederland. Als onderwijsinstelling steeg Landstede van de vijftiende naar de elfde plaats.

Maar er werd ook gekeken naar de individuele opleidingen. Elf opleidingen van Landstede MBO in gehele regio behoren tot de top in hun categorie. Dat waren er vorig jaar nog acht. De opleiding Veiligheid & Vakmanschap in Harderwijk scoorde maar liefst 98 punten en laat daarmee ROC West-Brabant en ROC Nijmegen op plaats twee en drie. De opleiding Bedrijfsautotechniek steeg met 80 punten (vorig jaar 75) van de zesde naar de derde plek.

Beide opleidingen behaalden op alle onderdelen van de studentenbeoordelingen hoge scores: docenten en lessen, leer je genoeg, begeleiding, eerlijke toetsing, praktijkstage en schoolorganisatie. Ook haken er maar weinig studenten af.