• Ilton K. do Rosario

Muziektheatergroep BOT en Umeme samen in California

HARDERWIJK Muziektheatergroep BOT vierde onlangs zijn tienjarig bestaan en toert momenteel door heel Europa met zijn uitverkochte internationale theatertour. Op 25 oktober komen ze speciaal naar Harderwijk en spelen ze hun voorstelling LEK. Een verbazingwekkende voorstelling over levenslust en vergankelijkheid. In LEK hebben toeschouwers geen andere keuze dan zich volledig mee te laten voeren en zelf de confrontatie aan te gaan.

BOT bestaat uit vier sterke zangers die eigenzinnige poëzie en schurende humor combineren met zelfgemaakt, rammelend instrumentarium. Publiek hoort klanken die ze nog nooit hebben gehoord en misschien niet eens hadden kunnen bedenken.

STAD ALS PODIUM De voorstelling maakt onderdeel uit van de najaarsprogrammering van Stad als Podium, waarmee de organisatie een voorproefje geeft van wat Harderwijk in de toekomst van deze organisatie mag verwachten. Voorstellingen op straten en pleinen, in parken en op andere bijzondere locaties in Harderwijk, altijd op zoek naar de best passende locatie voor de voorstelling. De voorstelling LEK is daarom te zien op de industriële locatie California in Harderwijk.

Stad als Podium werkt voor haar programmering nauw samen met diverse culturele instellingen. In samenwerking met partnerorganisatie Onderstroom, organisator achter de festivals Happy Camper en Blije Bietjes, wordt de voorstelling van BOT feestelijk afgesloten met een ander muzikaal optreden. Degenen die nog niet genoeg hebben van de ritmische klanken van BOT, kunnen nog even verder genieten van de elektronische en Afrikaanse klanken van de fusion dj's Umeme.

BOT is te zien op vrijdag 25 oktober, 20.00 uur. Tickets kosten 17,50 euro en zijn te koop via de website van Stad als Podium en Heerlijk Harderwijk. De muzikale afsluiting van Umeme is vrij toegankelijk.