• Koen van Weel

Politie maakt drugsdealer buit tijdens undercover 'kroegentocht'

ERMELO De politie in Ermelo heeft zaterdagavond een drugsdealer opgepakt na een avondje controle in lokale horecazaken in Ermelo, Harderwijk en Putten.

Naast de normale herkenbare politiemensen was er ook politie in dienst die de horecagelegenheden 'undercover' bezochten in de gemeentes Ermelo, Harderwijk en Putten. Deze actie was gericht op de bestrijding van de drugshandel in en rondom de horeca. Deze politiecollega's hebben zich gemengd onder het uitgaanspubliek en zijn opzoek geweest naar de handel in drugs. ,,Tijdens deze eerste actie is wel duidelijk geworden dat er drugs wordt gebruikt in de diverse uitgaansgelegenheden. Deze actie zal daarom zeker vervolg krijgen."

Aan het einde van de nacht werden er uiteindelijk een drugsdealer en zijn klant aangehouden in een horecagelegenheid in Harderwijk. Op verzoek van de politiemensen van het horecateam hebben portiers beide personen uit de horecagelegenheid gehaald en overgedragen aan de politie. Hierbij werd tevens een flinke hoeveelheid drugs en een fors geldbedrag in beslag genomen. ,,De klant is inmiddels op vrije voeten en de drugsdealer zit nog vast op het politiebureau. De politie zal binnenkort weer op kroegentocht gaan", waarschuwt zij.