• Archief BDUmedia

Zeewolde maakt bezwaar tegen plannen Strand Horst

ERMELO Door de gemeente Zeewolde is bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan voor Strand Horst. De bezwaren richten zich tegen de maximaal toegestane hoogte van zestig meter van de toren bij het nieuw te bouwen hotel en de vrees voor geluidsoverlast.

Wijnand Kooijmans

Gezien de vakantieperiode is 'pro forma' beroep ingesteld. Dat maakt dat de gemeenteraad van Zeewolde in september de kans krijgt zich te buigen over de argumenten op grond waarvan bezwaar wordt aangetekend. Hiermee wordt voorkomen dat de beroepstermijn wordt overschreden.

De plannen voor Strand Horst voorzien onder meer in de bouw van een hotel met sport- en wellnessfaciliteiten en een evenementenhal. Ook mogen de bestaande bedrijven op Strand Horst uitbreiden en worden er waterlodges gebouwd.

De eerdere bezwaren van onder meer de gemeenten Zeewolde en Putten en veel inwoners van Zeewolde werden eerder door de gemeenteraad van Ermelo ongegrond verklaard. De raadsleden zagen hierin geen reden het bestemmingsplan niet vast te stellen. Eén van de voorwaarden die Ermelo aan het plan stelt is dat maximaal 26 keer per jaar extra geluid mag worden gemaakt. Volgens wethouder Hans de Haan is dat een beperking ten opzichte van de huidige regels.

Door De Haan was al rekening gehouden met het feit dat bezwaarden de stap naar de Raad van State zouden maken. Inwoners van Zeewolde vrezen vooral geluids- en lichtoverlast.