• Henk Merjenburgh

'Prachtige dag voor Culihoppen'

HARDERWIJK De weergoden waren de Culihoppers zondag goed gezind. Ruim 360 deelnemers uit Harderwijk, Putten, Dronten, Lemmer, Diemen, Hoogland en Arnhem liepen door het oude centrum van Harderwijk om de deelnemende restaurantlocaties en Harderwijk te verkennen. Zowel de restaurants Ratatouille en de Boterlap die al vanaf de eerste editie deelnemen, als de later ingestapte locaties Dolle Griet, Johannes en Graaf van Gelre en de nieuwkomers Allure en Veluvia verzorgden een diversiteit aan gerechtjes gecombineerd met een bijpassend drankje. Veluvia verzorgde de gerechten op de bijzonder locatie De Vischafslag van Harderwijk.


In oktober kunnen belangstellenden nogmaals Culihoppen in Harderwijk. Welke restaurants dan hun opwachting maken is nog niet bekend. Voor de liefhebbers die niet zo lang kunnen wachten, zijn er ook edities in Ermelo op 7 april, in Lemmer op 14 april en op 19 mei in Zwolle.


Organisator Henny Doppenberg is blij met de samenwerking met alle restaurants. Ging Culihoppen de eerste jaren langs een vaste kern van restaurants, inmiddels is er al een aantal edities voor gekozen om de tocht met meer restaurants in te vullen. Hiermee krijgen de Culihoppers een zogenaamd kijkje in de keukens van een grote diversiteit aan gastronomische locaties. ,,We hebben dit in gezamenlijk overleg besloten, de deelnemende restaurants en de organisatie. Het is voor zowel de restaurants interessant als ook voor de deelnemers."