• Archief BDU Media

'Productieve nacht' voor politie Ermelo

ERMELO ,,Verschillende boeven zitten momenteel vast na door ons te zijn aangehouden. Ja, het was voor ons een productieve nacht", twitterde wijkagent Ermelo Centrum en Zuid Jelle van Heerikhuize.

Een achtervolging met hoge snelheid eindige op de A28 ter hoogte van Ermelo, nadat mannen een controle wilden voorkomen. Aanhoudingen werden op de vluchtstrook verricht. Bestuurder zal het langere tijd zonder rijbewijs moeten stellen: onder invloed van drugs en veel te hoge snelheid.

Eerder op de avond werd al een inbraak in een vakantiewoning in Putten opgenomen. ,,Weliswaar geen buit en minimale schade, maar 'het gevoel is er niet minder om'. De inbrekers hadden het op een aan de Grieteweg geparkeerde camper voorzien. De daders werden niet gevonden. Wegens de braakschade bleef het alarm van de camper, met pauzes, afgaan. ,,Extra hinder dus voor de eigenaar en zeker ook de buurt."

Vervolgens volgt een derde aanhouding. ,,Collega's houden een man aan voor, wederom, 'n gevalletje rijden onder invloed van drugs. Ook nu volgt een bloedproef. En, uiteraard, de invordering van het rijbewijs. Het CBR gaat onderzoek doen naar de rijvaardigheid."