• Picasa
  • Picasa

Schoolkorfbaltoernooi in Ermelo

ERMELO Met 85 teams maandag 18 mei het Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi. Dit jaar organiseert korfbalvereniging Dindoa voor de 49ste keer het toernooi waarbij drie avonden lang honderden kinderen en hun supporters de velden van Dindoa bevolken. Ook dit jaar is Instituut Jacob Cats hoofdsponsor van het toernooi voor alle basisscholen van Ermelo. Instituut Jacob Cats vindt het belangrijk dat kinderen sporten, omdat dit een positieve invloed heeft op hun fysieke en mentale gesteldheid. Zij hopen dat door middel van het schoolkorfbaltoernooi meer kinderen in beweging komen.

Maandag 18 mei start het toernooi aan de Watervalweg met de wedstrijden voor de groepen 7 en 8. De eerste wedstrijd is om 17.45 uur. De finale wordt gespeeld omstreeks 20.30 uur. Dinsdag 19 mei spelen de groepen 5 en 6, woensdag 20 de groepen 3 en 4. Dinsdag en woensdag starten de wedstrijden om 17.30 uur. Voor alle groepswinnaars stelt Instituut Jacob Cats een wedstrijdbeker beschikbaar. Bovendien krijgen de tweede, derde en vierde prijswinnaars ook een beker van het instituut, dat door middel van een bewegingscentrum en het therapieën aanbod werkt aan uw fitheid en gezondheid. De winnaars op maandagavond bij groep 8 komen eveneens in het bezit van de wisselbeker, die beschikbaar wordt gesteld door de gemeente Ermelo. De winnaar van groep 7 krijgt de Veluwe FM trofee uitgereikt.

Op het wedstrijdterrein is dit jaar drie avonden lang JOGG-Ermelo te vinden. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en wil jongeren meer laten bewegen, goed laten ontbijten en genoeg water laten drinken. Zij zorgen tijdens de wedstrijden voor gezonde tussendoortjes.

De organisatie van het Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van dit ieder jaar groter wordend toernooi. Vooral in de groepen 3 t/m 6 neemt het aantal deelnemende teams toe. Dit komt vooral door de spelvorm 4Korfbal, dat bij deze groepen wordt gespeeld.

Bij 4korfbal speelt iedere partij met vier korfballers. Om het spel dynamischer te maken voor de deelnemers is er geen middellijn en mogen spelers onbeperkt worden gewisseld. Omdat het voor scholen vaak moeilijk is om een gemengd team op de been te brengen, mogen meisjes voor jongens spelen en omgekeerd.

Kijk voor meer informatie op www.dindoa.nl. Daar is binnenkort het volledige programma te vinden onder het kopje Schoolkorfbal.

Voor meer inlichtingen oens@dindoa.nl. Of bel Rieki Steenkamp 0341 560287.