Sinterklaas komt naar Ermelo

ERMELO Sinterklaas komt zaterdag 14 november weer in het land. Ondanks de verbouwing van de Stationsstraat in Ermelo laten de plaatselijke winkeliers weten klaar te zijn voor de komst van Sint en zijn Pieten. Speciaal daarvoor hebben zij een krant gemaakt die vanaf 10 november in de winkels ligt en huis aan huis wordt verspreid. Die krant laat precies zien welke leuke activiteiten er zijn voor inwoners en bezoekers van Ermelo in de najaar 2015 en winter 2016. Dit jaar steekt Ermelo de sinterklaasintocht in op het vrolijke thema ' blij'. Kinderen zijn op 14 november om 14.00 uur welkom op het Raadhuisplein. Daar begint de Sint vergezeld van zijn Pieten - en ook van een paar blije Minions - zijn route door het centrum.

Route intocht

13.30 uur

Parkeerplaats Kerkelijk Centrum

Start route sinterklaasintocht. Onder aanvoering van drumfanfare EDG Ermelo start Sint op parkeerplaats Kerkelijk Centrum en gaat dan richting de Telgterhoek

13.40 uur

Kerklaan

Via het Schoolpad en een stukje Dr. Holtropstraat komt Sinterklaas de Kerklaan in.

13.50 uur

Stationsstraat

Voorbij de Immanuelkerk komt de Sint rechtsaf de Stationsstraat in.

14.00 uur

Sint maakt zijn opwachting op het Raadhuisplein en vertrekt daarna via Postlaantje en Dr. Holtropstraat naar De Enk

14.30 uur

De Enk

Sint schudt handen in De Enk. Daarna gaat de Sint verder door de Stationsstraat

15.30 uur

Het Pakhuis

Opening van Sint zijn tijdelijke onderkomen in Het Pakhuis bij de molen 'De Koe'.

16.00 uur

De Verbinding

Vervolgens gaat Sint langs de Dorpskamer om daar links af te slaan naar De Verbinding. De route eindigt bij Van den Broek in de Torenlaan.

Activiteiten

Om de komst van de Sint goed en gezellig in te luiden, zijn er voor de intocht allerlei leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zingen en dansen tijdens het Pietenfestijn, zelf Pietencupcakes bakken, meedoen aan Sintbingo, vrolijke lampionnen maken, kijken naar voorstelling 'Muizenissen en Marsepein, naar de tentoonstelling ' Krijg de kriebels' en nog veel meer andere leuke dingen!

Meer weten over de sinterklaasintocht of activiteiten die er vóór die tijd zijn in Ermelo? Bekijk het programma in de speciale winterkrant. Pak de krant gratis mee bij de winkels in Ermelo. Ook krijgt men in de week van 8 november de krant thuis in de bus (bijgevoegd bij Het Kontakt).

Of kijkt op de website cmermelo.nl of de website hetpakhuis.nl