• Afbeelding ter illustratie.

    Linda van de Bor

Speelgoedweggeefwinkel opent in Ermelo

ERMELO Ermelo wordt woensdag 28 november een weggeefwinkel voor speelgoed rijker. Maar om daarmee van start te kunnen gaan wordt er in de maand november tot deze datum speelgoed ingezameld.

Wijnand Kooijmans

Het betreft een initiatief van Tamara Hamstra en Annemarie Keuper. Dit vanuit de wetenschap dat de sinterklaasperiode niet voor ieder kind leuk is. Hamstra: ,,We weten dat niet iedereen het thuis even breed heeft. Vooral in de sinterklaasperiode is dit extra zichtbaar omdat er vaak geen geld is voor extra's."

Het idee om een speelgoedwinkel te openen is ontstaan, al lopend in het bos. Daar bleek dat beiden met hetzelfde idee rondliepen: proberen zoveel mogelijk kinderen een leuke sinterklaas bezorgen. Keuper: ,,Zelf hebben we ook jonge kinderen en sinterklaas vinden we elk jaar weer een leuk feest. We weten dat niet iedereen in de gelegenheid is om de kinderen in hun omgeving een cadeautje te geven tijdens sinterklaas. Daar willen wij graag bij helpen."

Om hun idee te verwezenlijken kregen de twee medewerking van de winkeliers van De Enk. De pop-up store wordt gevestigd in het pand naast de Hema waar voorheen de Koperen Koffiepot was gevestigd. Iedereen die speelgoed over heeft mag dit hier komen brengen maandag, woensdag of vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur. De dames gaan het speelgoed daarna schoonmaken en nummer.

De winkel gaat 30 november en 1, 3 en 4 december open van 09.00 tot 17.00 uur. Iedereen die zich daartoe geroepen voelt mag dan gratis speelgoed komen ophalen. Hamstra: ,,We controleren niemand en gaan er vanuit dat alleen mensen die het nodig hebben bij ons speelgoed komen ophalen."