Stadsbeiaardier Freek Bakker opent concertreeks op beiaard Harderwijk

HARDERWIJK Stichting Beiaard Harderwijk organiseert in juli en augustus haar jaarlijkse zomeravondconcerten van de beiaard van de Grote Kerk. Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard bespeeld door de gastbeiaardiers Wilbert Berendsen, Jan-Geert Heuvelman, Frans Haagen en Philippe Beullens. De concertreeks wordt op vrijdagavond 15 juli geopend door Freek Bakker, stadsbeiaardier van Harderwijk.

Alle beiaardconcerten zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein. Freek Bakker is naast stadsbeiaardier van Harderwijk ook beiaardier in Hilversum en in Nijkerk. Ruim vijftien jaar was hij bestuurslid van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging en jurylid bij internationale beiaardconcoursen.

Het programma dat Freek Bakker aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat onder meer uit composities van Johann Sebastian Bach, Johann Strauss jr, Alexander Borodin en Pjotr Iljitsj Tsjaikowsky en salonmuziek van onder meer Edward Elgar.

Vrijdag 22 juli geeft beiaardier Wilbert Berendsen een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. Hij is de stadsorganist van Doesburg. Vrijdag 29 juli is het Harderwijkse carillon voor Jan-Geert Heuvelman, beiaardier van de Eijsboutsbeiaard van de Gudalatoren in Lochem.

Beiaardier Frans Haagen is hoofdvakdocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij geeft vrijdag 5 augustus in Harderwijk een concert. De Vlaamse beiaardier Philippe Beullens, vaste organist van de Sint-Martinuskerk in Overijse, zal vrijdag 12 augustus de Harderwijker beiaard bespelen. Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk, sluit vrijdag 19 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met vooral romantische composities.

Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl