• Freek Bakker, spelend op het beiaard in de Raadhuistoren in Hilversum.

    Leo Kerkhoff

Stadsbeiaardier Freek Bakker opent concertreeks op Beiaard Harderwijk

HARDERWIJK Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk, opent vrijdag 14 juli de jaarlijkse concertreeks op de beiaard van Harderwijk! In juli en augustus organiseert Stichting Beiaard Harderwijk weer haar zomeravondconcerten van de beiaard van de Grote Kerk.

Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard bespeeld door de gastbeiaardiers Bob van der Linde, Theo Spook, Koen Van Assche, Richard de Waardt en door Freek Bakker zelve. De beiaardconcerten zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein. Freek Bakker is naast stadsbeiaardier van Harderwijk ook beiaardier in Hilversum en in Nijkerk. Ruim vijftien jaar was hij bestuurslid van de Nederlandse Klokkenspelvereniging en jurylid bij internationale beiaardconcoursen.

Het programma dat Freek Bakker aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat onder meer uit composities van Johann Sebastian Bach, Johann Strauss, Iwan Iosif Ivanovici en Louis Streabbog en beiaardbewerkingen van gitaarmuziek van onder meer Heitor Villa-Lobos.

Vrijdag 21 juli geeft de 22-jarige beiaard-student Bob van der Linde een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. Hij is cantor-organist van Oud-Katholieke St Vitus in Hilversum en organist van de Anglican church in Zwolle en studeert orgel en kerkmuziek aan het HKU Utrechts conservatorium en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Vrijdag 28 juli is het Harderwijkse carillon voor Theo Spook, is assistent-beiaardier in Hilversum en Harderwijk.

De Vlaming Koen Van Assche is stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals. Hij geeft vrijdag 4 augustus in Harderwijk een concert. Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam, zal vrijdag 11 augustus de Harderwijker beiaard bespelen. Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk, sluit vrijdag 18 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met vooral romantische composities.

Meer informatie op www.beiaardharderwijk.nl.