• Henk Merjenburgh

Stemronde Beste Stadsidee van start

HARDERWIJK Via de website samenkleurenwedestad.nl/stemmen, kan gestemd worden op de genomineerde Stadsideeën 2018. Stemmen kan tot en met 6 juli. Het idee met de meeste stemmen wordt uitgevoerd. Het kunnen afhankelijk van het benodigde budget ook meer ideeën zijn. In totaal heeft de gemeente Harderwijk 45.000 euro beschikbaar gesteld voor de bedenkers om het idee uit te voeren. Woensdag 11 juli wordt het winnende idee bekend gemaakt.

Harderwijkers hebben zich van hun creatieve kant laten zien, 42 ideeën om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken zijn ingestuurd. Wethouder Jeroen de Jong is blij met al die ideeën: ,De kans om de leefomgeving te verbeteren blijft mensen inspireren om met ideeën te komen en samen initiatieven te nemen. Ik ben benieuwd welk Stadsidee de Harderwijkers dit jaar uitkiezen."


Na een eerste selectie op haalbaarheid, volledigheid, teamwork en begroting zijn negen stadsideeën genomineerd. Vanaf woensdag 13 juni bepaalt de Harderwijker samenleving welk idee zal worden gerealiseerd door op het meest aansprekende idee te stemmen. Het idee met de meeste stemmen wordt uitgevoerd.

Het Stadsidee werd in 2016 geïntroduceerd en daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het Stadsidee is een project dat hoort bij 'Samen kleuren we de stad'. Een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven actief bij te dragen aan de inrichting van hun stad. Er worden allerlei mogelijkheden geboden om bij te dragen aan het verbeteren van de openbare ruimte en leefbaarheid in de gemeente Harderwijk.