Triple orgelconcert in contentzaal

ERMELO Op dinsdag 6 september geven maar liefst drie bekende organisten een gezamenlijk concert in de Content Orgelzaal in Ermelo. Het gaat om Martin Mans, Martin Zonnenberg en de Canadese organist André Knevel. Deze musici kennen elkaar al jaren en zitten graag samen op de Nederlandse en Canadese orgelbanken. Ze spelen, naast klassieke werken en improvisaties, een 6-handig werk op de vleugel waar de vonken vanaf vliegen.

Het programma is gevarieerd waarbij de luisteraar de organisten zowel solistisch als gezamenlijk in actie zal zien. Voor improvisaties is voldoende ruimte ingebouwd in het programma. Alle drie improviseren naar hartenlust over geestelijke liederen maar ook over klassieke en vrije thema's. Improviseren is een talent waaraan ieder zijn eigen invulling geeft.

De drie organisten kennen elkaar al meer dan 20 jaar en spelen zowel in Nederland als in Canada op de grootste orgels. André Knevel emigreerde in 1975 naar St Catharines en heeft daar een les- en concertpraktijk. Jaarlijks verblijft hij in Nederland voor orgelconcerten. Martin Mans en Martin Zonnenberg, die al 25-jaar een duurzame samenwerking hebben, reizen ook vaak op en neer en bespelen op hun beurt de Canadese orgels. De drie musici treffen elkaar op het podium.

Organist Martin Mans, die sinds 1992 vaak in Canada komt, is bovendien dirigent van een mannenkoor in Ancaster in Ontario waar zowel André Knevel als Martin Zonnenberg de orgelbegeleiding voor hun rekening nemen.

De organisten delen hun passie voor het kerkorgel en hebben hun talent ontwikkeld. De improvisaties gingen oorspronkelijk vooral over psalmen en geestelijke liederen maar tegenwoordig heeft het repertoire zich uitgebreid met pakkende klassieke en populaire thema's. De beide Martins hebben vorig jaar, hun jubileumjaar, twee nieuwe CD's uitgebracht 'Our Way' en 'Martin & Martin Live'. Beide albums zijn op het concert verkrijgbaar.

Reserveren (15 euro): info@contentorgels.nl, tel. 0341-554876.