• Archief BDUmedia

Twee fracties tegen aanleg rotonde bij KNHS-centrum

ERMELO De rotonde bij het KNHS-centrum aan de Beek in Ermelo kan worden aangelegd. De fracties van SGP en BurgerBelangen stemden tegen de driehonderdduizend euro die de gemeente Ermelo hieraan bijdraagt.

Wijnand Kooijmans

Het grootste deel van de aanleg van de rotonde wordt bekostigd door de provincie Gelderland die hieraan 400.000 euro bijdraagt. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond en de gemeente Ermelo dragen aan de rotonde zelf ieder honderdduizend euro. Het resterende bedrag van 200.000 euro dat Ermelo beschikbaar stelt is voor het verleggen van het fietspad en het gedeeltelijk verbreden van de Beek.

BurgerBelangen stelt bij monde van Wouter Vogelsang vraagtekens bij de verbreding van de Beek. "Daar wordt nu al te hard gereden en dat wordt alleen maar erger." Ook vindt hij dat de raad in te laat stadium bij het overleg is betrokken. Leo van der Velde (SGP) vindt de aanleg meer een zaak van de provincie als eigenaar van de weg.

Bea van 't Hul (Progressief Ermelo) vindt dat de bijdrage van de KNHS best hoger had kunnen uitvallen. 'Een euro per lid en je kunt een prachtige rotonde aanleggen." Désirèe Meijsen (VVD) vindt het proces niet goed doorlopen maar ziet daaraan geen reden tegen te stemmen. Het CDA vindt de aanwezigheid van de KNHS belangrijk en is voorstander ondanks enige vraagtekens.

Los van de discussie rond de rotonde geeft wethouder Jan van Eijsden aan dat nog dit jaar de fietspaden op het Speulder- en Houtdorperveld en de Koningsweg worden verbreed tot twee meter en in beton worden gegoten. Daarmee wordt de wens van de buurtvereniging Speuld en omgeving gehonoreerd.