• De winnende foto van Nienke Cornelissen (rechts).

  • De winnende foto van Bettine Mons.

Twee inwoners inwoners gemeente Harderwijk winnen kraanwatertappunten

HARDERWIJK De gemeente Harderwijk krijgt twee openbare kraanwatertappunten. Nienke Cornelissen en Bettine Mons uit Harderwijk hebben meegedaan aan een selfie-actie van drinkwaterbedrijf Vitens en zo voor de gemeente twee tappunten gewonnen.

 

Vitens bestaat dit jaar 10 jaar in haar huidige vorm en viert dit door honderd kraanwater tappunten weg te geven. Door middel van een wedstrijd kan iedereen kans maken op een tappunt. Het tappunt wordt daarna geplaatst op een plek naar keuze; dit kan zijn in een park, natuurgebied, bij een sportvereniging, op een plein of in een winkelstraat. Het tappunt wordt voorzien van de naam van de winnaar en de gemeente.

 

Om het tappunt te winnen kunnen deelnemers een selfie met kraanwater insturen die ze hebben gemaakt op een festival, in een café of restaurant. Op www.kraanwaterkaart.nl kunnen deelnemers de selfie uploaden. Nienke Cornelissen en Bettine Mons in de gemeente Harderwijk hebben dat gedaan. Het is nog niet bekend waar de tappunten geplaatst gaan worden.

 

Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond.

 

De actie is onderdeel van de meerjarige ‘Kraanwater Graag' campagne waarmee Vitens iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater.

 

Voor meer informatie over de selfie-actie kijk op www.kraanwaterkaart.nl http://www.kraanwaterkaart.nl/. Ook inwoners uit de gemeente Harderwijk kunnen nog steeds deelnemen aan de wedstrijd en selfies opsturen.