• Archief BDU Media

Veel animo kroegentocht voor ouders in Harderwijk

HARDERWIJK De gemeente Harderwijk hield dinsdagavond 13 november de voorlichtingsavond 'Kroegentocht voor ouders'. Ouders met kinderen in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar kregen informatie over alcohol, drugs en uitgaan in Harderwijk. De animo was groot, want de bijeenkomst werd goed bezocht door ongeveer honderd ouders. In 2014 en 2016 werd er ook zo'n voorlichtingsavond georganiseerd. Wegens succes is dat dit jaar herhaald.

Na de opening in de Catharinakapel door burgemeester Harm-Jan van Schaik speelden acteurs van het DNL Theater een paar herkenbare situaties tussen ouders en pubers. De ouders grepen in als het vastliep en werden actief betrokken in het zoeken naar oplossingen in lastige situaties. Daarna vertrokken de ouders naar de uitgaansgelegenheden de Boterlap, Ome Co en de Gauwigheid voor de presentaties en workshops. De kinderartsen vertelden ouders over de effecten van alcohol op het puberbrein, de politie en de horeca gaven uitleg over het verloop van een stapavond in de binnenstad en in de workshop van Tactus stond drugsgebruik onder pubers centraal.

De avond is een initiatief van het project de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan waarin de horeca, politie, bewoners en gemeente gezamenlijk werken aan het vergroten van de veiligheid en verminderen van de overlast in het uitgaansleven. De avond is in samenwerking met het ziekenhuis St. Jansdal, Tactus Verslavingszorg, politie Veluwe-West, het CJG, de GGD en de horeca Harderwijk georganiseerd.