• Moniek van Balen-Uijen (UWOON), Monique Govers (Omnia Wonen), Mark Schouten (UWOON), Marieta Peek-Marlet (Woningstichting Putten) en Martijn Sweitser (deltaWonen) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

  • De homepagina van Huren Noord Veluwe.

Vernieuwd portaal Huren Noord-Veluwe van start

HARDERWIJK/ERMELO Met trots presenteerden deltaWonen, Omnia Wonen, Woningstichting Putten en UWOON het vernieuwde www.hurennoordveluwe.nl. De website is in een nieuw jasje gestoken en moet meer gebruiksgemak bieden voor woningzoekenden in de regio Noord-Veluwe. Op dinsdag 28 juni ging de vernieuwde website van start. De woningcorporaties bekrachtigden hun samenwerking met de laatste handtekeningen, samen met hun partners Zig Websoftware en Enserve.

Woningzoekenden in de regio Noord-Veluwe kunnen vanaf 28 juni alles regelen via www.hurennoordveluwe.nl. Dat geldt voor zowel het inschrijven als woningzoekende, als voor het zoeken in het woningaanbod en het reageren op huurwoningen. Dagelijks publiceren de vier corporaties hun vrijkomende sociale huurwoningen. Ze wijzen die woningen toe op basis van inschrijfduur of via loting. Woningzoekenden kunnen iedere dag reageren op woningen. Een extra service is het persoonlijk zoekprofiel. Woningzoekenden krijgen dan automatisch bericht zodra er een woning beschikbaar is die voldoet aan hun wensen. Ook zien zij direct of woningen passend zijn, dus een huurprijs hebben die past bij hun inkomen. Een inschrijving als woningzoekende kost 15 euro per jaar.

De corporaties gaven het afgelopen jaar regelmatig informatie over de nieuwe regels voor de woonruimteverdeling. De regels zijn vastgesteld door de gemeenten en sinds 1 juli 2015 van kracht. In het afgelopen jaar kwamen er in de regio ruim 12.000 nieuwe inschrijvingen bij. Dat is een toename van zo'n 40 procent. Overigens is die toename niet zichtbaar bij het aantal reacties op woningen. De nieuwe inschrijvers zijn dus waarschijnlijk mensen die zich uit voorzorg hebben ingeschreven en nog gebruik wilden maken van de overgangsregeling. Met deze regeling konden mensen die al in een huur- of koopwoning in deze regio woonden zich inschrijven en hun woonduur gebruiken als inschrijfduur. De overgangsregeling eindigt eind juni.

Mensen die al bij één van de corporaties stonden ingeschreven, krijgen op of kort na 28 juni automatisch bericht met de gegevens om hun inschrijving voor de nieuwe website te activeren.