• Lex van Lieshout ANP XTRA

Verzorger uit Ermelo schiet te hulp bij onwelwording

ERMELO Jasper Doppenberg uit Ermelo was donderdagavond toevallig in Amersfoort. Hij was op bezoek geweest bij zijn oma in het Meander en was onderweg naar huis. Op het juiste moment op de juiste plek, want de verzorger uit Ermelo schoot te hulp toen op de Bunschoterweg een automobilist onwel werd.

Voor de stoplichten op de Bunschoterweg bleef een paar auto's voor hem een auto stil staan en samen met een andere automobilist uit Amersfoort was Doppenberg er snel bij. ,,Ik zag dat er iemand stopte en naar de auto toe liep en toen ben ik ook uitgestapt. Ik ben verzorger en ik zag vrijwel direct dat het om een diabetespatiënt ging. Dat kun je zien aan de schokkende bewegingen en het heftig zweten."

RUIT INGESLAGEN Terwijl de automobilist uit Amersfoort een hamertje uit zijn auto ging halen om een raam in te tikken, belde Doppenberg 112. ,,Met toestemming van de centralisten heeft Ruben een ruit ingeslagen om bij de bestuurder te komen."

HARTSLAG Doppenberg probeerde meerdere keren de bestuurder bij bewustzijn te krijgen, maar dat lukte niet. ,,We checkten wel continu zijn pols op hartslag en die was er gelukkig." De hulpdiensten waren snel ter plaatse. ,,Binnen zeven minuten namen de ambulancebroeders het van ons over." Doppenberg hielp de ambulancebroeders nog om de bestuurder op de brancard te tillen. Daarna kon hij alle zorg overlaten aan de ambulancebroeders en kon hij zijn weg naar huis vervolgen.