• Marc Moussault

Vragen afsluiting fietspad Ermelo voor trekkertrek Nulde

ERMELO Zowel het CDA als de ChristenUnie in de Ermelose raad hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de afsluiting van het fietspad tussen Ermelo en Putten. Het gaat om 12 en 13 juli in verband met de trekkertrek wedstrijden op Strand Nulde.

Wijnand Kooijmans

De ChristenUnie wil weten of het college bekend is met de afsluiting. Gelijktijdig wordt aangegeven dat de ChristenUnie het onwenselijk vindt om de toeristische route die het fietspad is in de zomerperiode af te sluiten. Gevraagd wordt of dit in het verleden ook eerder is gebeurd.

De ChristenUnie wil weten waarom wordt gekozen voor een volledige afsluiting en of het juist is dat geen verkeersregelaars worden ingezet. Dit omdat in het recent vastgestelde bestemmingsplan voor Strand Horst is opgenomen dat verkeersregelaars worden ingezet bij evenementen. Ronald van Veen wil namens zijn partij weten wat het college gaat doen om de afsluiting voor nu en in de toekomst te voorkomen.

Dick te Brake (CDA) is kort in zijn vraagstelling. Hij vindt dat het ene recreatieve evenement de andere niet in de weg mag zitten, in dit geval het fietsen. Voor hem is het de vraag welke stappen het college gaat ondernemen om de afsluiting 12 en 13 juli te voorkomen.