• Henk Merjenburgh

Vrienden van Calluna: 1139 enquêtes voor renovatie

ERMELO Het onderzoek van de Vrienden van Calluna in de maand oktober heeft maar liefst 1139 respondenten opgeleverd. De ingevulde formulieren konden aan de balie van het zwembad worden ingeleverd. Zonder uitzondering kozen de deelnemers voor renovatie van het bestaande zwembad met behoud van het recreatieve gedeelte. De optie nieuwbouw zonder recreatief deel werd niet genoemd.

De actiegroep Vrienden van Calluna is blij met deze 100 procent-score en ziet dat als een belangrijk signaal richting de verantwoordelijke wethouder Laurens Klappe. ,,Hij heeft onlangs aangegeven de mening van de bevolking in Ermelo en in het bijzonder de gebruikers van Calluna heel belangrijk te vinden bij de gemeentelijke besluitvorming'', memoreert de actiegroep.

Inmiddels heeft een groep belanghebbenden inspiratie opgedaan bij de zwembaden in Vaassen, Zutphen en Harderwijk, waarbij het nieuwe bad in Vaassen met een recreatief deel het meest in de smaak viel. Op basis daarvan juichen de Vrienden van Calluna het toe als de gemeente een derde optie - nieuw zwembad met recreatief gedeelte - onderzoekt. Door nieuwbouw kan volgens de nieuwste normen van milieu, energievoorziening, klimaatbeheersing en waterkwaliteit worden gewerkt.