• Inclusief Groep

Werkmarkt Harderwijk wederom druk bezocht

HARDERWIJK Met meer dan vierhonderd bezoekers was de Werkmarkt in het Participatiehuis in Harderwijk donderdag wederom een groot succes. De Werkmarkt werd georganiseerd door FactorWerk Noord Veluwe, een samenwerking tussen gemeenten, UWV en Inclusief Groep en is bedoeld om werkzoekenden en werkgevers bij elkaar te brengen.

De werkzoekenden konden terecht bij 35 werkgevers en uitzendbureaus die ruimschoots de tijd namen om vacatures door te spreken en de bezoekers te leren kennen. De werkgevers waren vooral op zoek naar medewerkers in de zorg, bouw, transport, groen, horeca, administratie, schoonmaak en productie. Opvallend was het aantal scholieren en statushouders dat met hun leerkrachten en consulenten een kijkje kwam nemen.

Werkzoekenden konden naast het kennismaken met werkgevers ook hun cv laten checken door een cv dokter en een professionele profielfoto laten maken. De catering en het parkeren werden verzorgd door medewerkers en kandidaten van het Participatiehuis.

De werkgevers waren aan het eind van de middag erg positief over de opkomst, algehele verzorging, het aanbod van de werkzoekenden en de sfeer. Zeker drie mensen konden de volgende dag gelijk aan het werk als chauffeur en er klinken nog meer positieve signalen.