• De Hooge Riet.

    Heijmans Vastgoed/MeyerBergman Erfgoed Groep

Wonen en kleinschalige horeca gepland in Hooge Riet

ERMELO Heijmans Vastgoed en MeyerBergman Erfgoed Groep ondertekenen woensdag 5 juni een samenwerkingsovereenkomst voor de herbestemming van De Hooge Riet in Ermelo.

Hans Broekman, adjunct-directeur Ontwikkeling bij Meyer Bergman Erfgoed: ,,De Hooge Riet is echt een uniek rijksmonument. Een icoon van grote waarde voor Ermelo en met geweldige mogelijkheden. Na jaren leegstand zullen we samen De Hooge Riet weer een rol geven in de Ermelose samenleving. Als plek om te wonen én als plek om te genieten van de rijke historie en het mooie park. Naast wonen onderzoeken we ook de mogelijkheid voor kleinschalige horeca zoals een boutique hotel met restaurant en een intiem terras waar heel Ermelo welkom is." In het monument worden sfeervolle appartementen gerealiseerd en verspreid in het park zijn verschillende typen woningen gepland. ,,Het project wordt gerealiseerd met respect voor de cultuurhistorische waarde en het monumentale groen", schrijven de partners.

Meer te weten komen over de plannen kan tijdens een open huis op zaterdag 22 juni in het monument. Marcel Sinte Maartensdijk van Heijmans die het project ontwikkelt: ,,Als Ermeloër weet ik hoe belangrijk De Hooge Riet is voor het dorp. Het gebouw dat iedereen kent, gezien vanaf het station, heeft een rijke historie. Jarenlang waren de deuren echter gesloten, maar op zaterdag 22 juni bieden we tussen 11.00 en 14.00 uur iedereen de kans een kijkje te nemen in het monument en meer te horen over de plannen voor de woningen en het park. Met dit project dragen we bij aan het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving."

Rijksmonument De Hooge Riet ligt in een groen park in het hart van Ermelo. Het is een voormalig sanatorium dat deel uitmaakt van Landgoed Veldwijk. Samen met de gemeente Ermelo is GGz Centraal bezig met de herinrichting van het gehele landgoed.