Zappsport filmt longboarders de Springplank in Houtwalgarage

HARDERWIJK De Houtwal garage in Harderwijk was donderdagmiddag het domein van beginnende longboarders van school de Springplank. Op uitnodiging van Dumpstijl heeft ZAPPsport besloten om hierover een special te maken.

Het was al lange tijd een wens van Rob Vitting, eigenaar van Dumpstijl Harderwijk: ,,Longboarden is een geweldige sport en geschikt voor echt iedereen, jong, oud, dik, dun, man, vrouw, zwarte piet of niet het maakt allemaal niet uit. Deze sport verbroederd alle mensen en gelukkig hebben we in Harderwijk de meest perfecte binnen locatie, en net zo belangrijker een perfecte samenwerking met de gemeente Harderwijk, parkeerbeheer en stadstoezicht. En nu kan het hele land zien hoe leuk en laagdrempelig deze sport is."

Met een leuk spel gebouwd op een onderstel van een mechanische stier werd er gestreden voor de finale plaatsen. Ook stichting JOGG (jongeren op gezond gewicht) was aanwezig om het geheel te begeleiden en te ondersteunen.

De Houtwal garage werd voor deze gelegenheid op drie verdiepingen vrijgehouden, in samenwerking met parkeerbeheer. De vergunninghouders waren wederom bereid om op deze dag de sport de ruimte te geven en het team van Dumpstijl stond weer paraat met de longboards, helmen, bescherming. De basislessen werden gegeven door Rob Vitting van Dumpstijl, waarna de jonge pro's het overnamen om de techniek specifiek te tunen naar het afdalen. Tussendoor liepen twee cameraploegen, maar ze deden dit op zo een relaxte manier dat het niet echt veel invloed had op de leerlingen. Ook Ron en Naomi, de ankers van het programma hadden het goed naar het zin.

Komende zaterdag is de uitzending om 8.15 uur op Zappsport te zien.