Internet in Ermelo: wat valt er te kiezen?

04-11-2019, 13:09 |Van onze partner

Net als in Harderwijk en Putten hebben de meeste inwoners van Ermelo toegang tot modern glasvezelinternet. In maart 2019 had 73% van de woningen in de gemeente de mogelijkheid om te kiezen voor glasvezel. Dat blijkt uit een onderzoek van Stratix. Daarmee loopt Ermelo flink voor op het landelijk gemiddelde. De aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Ermelo bleek iets lastiger, onder andere vanwege het grote aantal bomen en de vele vakantieparken. De verwachting is dat deze gebieden binnen nu en 2 jaar ook aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk.

Uit het onderzoek blijkt ook dat minder dan de helft van de huishoudens met toegang tot glasvezelinternet hier gebruik van maakt. Dat is vaak een gemiste kans. Niet alleen omdat een internet abonnement via glasvezel een stuk sneller is, maar ook omdat mensen vaak te veel betalen voor hun huidige abonnement.

Voldoet je huidige internetabonnement nog?
De kans is groot dat je al een aantal jaren bij dezelfde provider zit. Daar is niks mis mee, waarom zou je iets veranderen dat goed werkt? Omdat het je 5 tot 10 euro per maand kan schelen!

Vaak bieden providers interessante kortingen in de eerste maanden van een nieuw abonnement. Vaak kiezen mensen op basis daarvan een internetabonnement, terwijl de gewone prijs na 3 of 6 maanden een stuk minder aantrekkelijk is. Ook verhogen providers elk jaar hun kosten, zeker als je ook vaste telefonie afneemt bij je internetprovider. Daarom is het niet onverstandig om zo nu en dan eens het aanbod van internetproviders in Ermelo te vergelijken.

Naast de stijgende kosten kunnen ook je eisen op internetgebied veranderen. Misschien zijn de kinderen het huis uit en kan de snelheid wel wat omlaag? Of wil je juist meer snelheid omdat je Netflix-series niet altijd even soepel afspelen? Ook op het gebied van vaste telefonie is er veel veranderd. Een paar jaar geleden was het namelijk behoorlijk voordelig om via je internetabonnement vaste telefonie af te nemen, maar inmiddels is mobiel bellen bijna altijd goedkoper. Door Netflix en andere streamingdiensten kijk je misschien ook steeds minder tv?

Ruime keuze in Ermelo
Als je het aanbod in Ermelo vergelijkt, valt op dat je in de meeste gevallen veel te kiezen hebt. Van kabelinternet tot glasvezel, met allerlei opties voor vast bellen en interactieve tv. De snelheid van het aangeboden glasvezelinternet ligt op dit moment op 500Mb/s. Dat is ontzettend snel, zodat je zeker weet dat je internetsnelheid de komende jaren nog wel voldoet. Over het algemeen is een snelheid rond de 100 Mb/s echter al genoeg, al zal dat in de komende jaren wel veranderen. Daarom is het geen gek idee om nu over te stappen op glasvezelinternet, want dat is de toekomstvaste keuze. Overstappen is vaak erg eenvoudig en via sommige vergelijkingssites krijg je zelfs een installatiegarantie met monteur en profiteer je van andere voordelen.