Relatie verbroken? Dit kun je nu het beste doen

31-10-2019, 14:08 |Van onze partner

Kom je net uit een relatie? Dan is de kans groot dat jij nog veel gevoelens hebt voor de persoon waar je langere tijd mee was. Voor velen is het extreem lastig om een relatie af te sluiten en vaak is de hoop dat alles nog goed komt nog ontzettend groot. Hierdoor ontstaan er veel emoties in het hoofd en komen er veel impulsieve gedachten in jouw hoofd. Maar na een verbroken relatie kun je juist het beste even alles in jouw hoofd stilzetten. Door voldoende rust te nemen en ook jezelf actief deze rust te gunnen, houd jij jouw hoofd rationeel en kun jij de emoties even opzij zetten. Hiermee voorkom je dat je de gehele dag nadenkt over jouw ex-partner en dat jij alles op alles zet om jouw ex terug te winnen.

Wat kun je doen om rust te nemen?
Zorg er allereerst voor dat jij voldoende nachtrust neemt. Een verbroken relatie kan ontzettend veel slaapproblemen opleveren omdat jij de gehele nacht aan het nadenken bent hoe jij de relatie toch kunt herstellen. Allerlei situaties die zich gedurende de relatie hebben voorgedaan worden gecombineerd met alles wat jij en jouw ex-partner tegen elkaar hebben gezegd. En dat is vaak een moeilijke combinatie om lekker bij te slapen. Daarom is het ook aan te raden om gedurende de dag activiteiten uit te voeren die stimuleren dat jouw hoofd ook echt leeg is en jij goed kunt slapen. Ga daarom actief sporten, door minimaal 3 keer per week even hard te lopen of naar de sportschool te gaan. Sporten zorgt voor goede stoffen in het brein waar jij gelukkig van wordt, waardoor je langere tijd goed kunt nadenken. Een goed voedingspatroon is na een verbroken relatie ook onmisbaar. Doordat je op dat moment veel gelukshormonen mist omdat de liefde van jouw leven even uit het spel is, kan jouw brein jou stimuleren om dit geluk ergens anders te zoeken. Dit kan ertoe leiden dat je juist veel suikers en fastfood eet, omdat dit ook geluksstoffen in het brein aanmaakt. Maar je moet er in plaats daarvan juist voor kiezen om veel gezonde voeding te eten. Kies daarom voor lekkere salades, neem vitaminesupplementen en zorg dat het voedingspatroon in het teken van veel gezonde voeding staat.

Extra tips om rust te nemen
Daarbij is het slim om te starten met mediteren. Mindfulness is de laatste jaren een grote trend in de maatschappij en daar is een belangrijke reden voor: door af en toe 10 tot 20 minuten rust te nemen en rustig te ademen zorg je voor rust in jouw hoofd. En dat is precies wat jij kunt gebruiken. Want deze rust in jouw hoofd helpt je beter over de situatie na te denken en stimuleert daarbij ook dat je een betere nachtrust hebt. Een laatste tip is om even geen contact te zoeken met jouw ex-partner. Zo voorkom jij dat de emoties hoog oplopen. Dit is vooral noodzakelijk als jij jouw ex terug wilt. Door allebei voldoende
afstand te nemen bel je elkaar niet impulsief op en stuur je ook geen Whatsapp-berichtjes die verkeerd opgevat kunnen worden. Uiteindelijk helpen al deze stappen om de rust te krijgen die jij na een verbroken relatie goed kunt gebruiken.