• Dindoa

700 kinderen op schoolkorfbal Ermelo

ERMELO Zo'n 700 basisschoolkinderen uit Ermelo, goed voor 105 korfbalteams, lieten deze week zien hoe graag ze de prijsbekers van het 51e Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi wilden veroveren. Wat een enthousiasme en sportiviteit was er te vinden op de velden van Dindoa. Het mooie weer werkte natuurlijk ook mee.

Op maandagavond kwamen de groepen 7 en 8 in actie. Groep 8 van de Bernhardschool won in de finale van de Goede Herderschool. Naast de Instituut Jacob Cats wedstrijdbeker bemachtigden zij ook de wisselbeker, die beschikbaar wordt gesteld door de gemeente Ermelo.  In groep 7 ging de eerste prijs naar de Julianaschool, die in de finale de Klokbeker 1 versloeg.

Op dinsdagavond speelden de kinderen van groep 5 en 6. En ook op deze avond waren de eerste prijzen voor de Bernhardschool (groep 6) en de Julianaschool (groep 5). Ook in de groepen 3 en 4 werd goed korfbal gespeeld. In groep 4 werd een spannende finale gespeeld door de Margrietschool en de Julianaschool. In de laatste minuten wist de Margrietschool nog een paar keer de korf te vinden en hiermee de winst te pakken.

In groep 3 ging de strijd tussen de Julianaschool en de Klokbeker. Hier waren de meeste goals voor de Julianaschool en daarmee was de eerste plaats voor hun.