• Foto: Jan de Roo Fotografie

Afstraffing voor DVS'33 tegen IJsselmeervogels

ERMELO DVS'33 Ermelo bood een halfuur prima partij tegen IJsselmeervogels, maar stapte na afloop met een ontluisterende 1-6 nederlaag van het veld. Daarmee namen de Vogels op ondubbelzinnige wijze revanche voor de 4-0 nederlaag van vorig seizoen.

De start was voor IJsselmeervogels dat al na negentien seconden trefzeker was in Ermelo. Oktay Özturk kreeg de bal vanaf de aftrap voor zijn voeten en haalde doeltreffend uit in de linkerhoek naast Paul Eppink. De reactie van DVS'33 was goed, want Kay Velda zorgde bij de tweede Ermelose kans voor de gelijkmaker door een voorzet van Maurice de Ruiter schitterend in één keer binnen te schieten. DVS'33 had daarna een kwartier het betere van het spel en een voorsprong hing in de lucht. De Ruiter had echter pech dat Jaimy Schaap zijn inzet met een uiterste reflex uit het doel hield. De Vogels toonden zich daarna wel zeer effectief. Mike van de Laar kon bij een uitbraak vrij af op doelman Eppink en schoot IJsselmeervogels op 1-2. De Spakenburgers kwamen nog voor rust ook op 1-3, door Van de Laar, die een voorzet van Özturk binnenkopte.

Na rust was het snel gedaan met de Ermelose aspiraties. Ali Akla bood Sherwin Grot na een fraaie actie de 1-4 aan, waarna Van de Laar nog binnen het uur zijn derde scoorde. Balverlies van Jorran van Santen ging hieraan vooraf. Ook Akla trof doel tegen zijn oude club en zorgde na een counter voor 1-6. Daarna vonden de Vogels het welletjes en doordat DVS gebroken was, gebeurde het laatste halfuur weinig meer. Akla kreeg nog wel een publiekswissel en kreeg applaus van de Ermelose fans.

Derde divisie: DVS'33 Ermelo - IJsselmeervogels 1-6 (1-3). 1. Oktay Özturk 0-1, 13. Kay Velda 1-1, 28. Mike van de Laar 1-2, 39. Van de Laar 1-3, 51. Sherwin Grot 1-4, 58. Van de Laar 1-5, 61. Ali Akla 1-6. Scheidsrechter: Ritmeester. Toeschouwers: 1500. Gele kaart: Sahbaz (DVS'33)DVS'33 Ermelo: Eppink; Van Santen (71. Epe), Wolven, Camara (71. Mijnheer), De Vries; Pinarci, Pot, Vloedgraven (46. Sahbaz), Velda; Roemeon, De Ruiter